Taalselectie:

Evrenseki/Villa

2007
220 m2
€ 240.000,00
Details:


Type project: Villa.
Lokatie: Side.
Gelegen: Evrenseki.
Kamers: 3 + 1.
Badkamers / toiletten: 3 badkamers - 2 toiletten.
m2: 220 m2.
Balkons / terrassen: 3.
Uitzicht over: Bergen.
Etages: 2 Dublex.
Afstand strand: 700 m.
Afstand centrum: 9 km Side, 7 km Manavgat.
Constructiedatum: 2007.
Opmerkingen: PVC ramen dubbel glas, Prive zwembad, Hilton badkamer, Technische apparatuur / keukenplanken, Inclusief witgoed, Jacuzzi.


Extra information:

Technische service, Beveiliging, Vlakbij dagelijkse markt , markt aan het strand.
Turkije
Side
Extra information:

Technische service, Beveiliging, Vlakbij dagelijkse markt , markt aan het strand.


Side
Side ( uitspreken als ‘sie dee’), een van de meest bekende klassieke steden in Turkije was een oude haven van welk de naam granaatappel betekent. De oude stad zelf ligt op een kaap 300 meter breed en 800 meter lang en vandaag de dag, ondanks toerisme ontwikkelingen, blijft Side waar nieuw, oud ontmoet, het meest unieke en charmante resort aan de zuidkust. Als u van boven naar beneden door de hoofdstraat naar de haven loopt, ooit een kleine vissershaven en nu opgevuld is met excursie boten, ziet u door de smalle straten van Side aan beide zijden de zee. Het is de oude stad gelukt veel van zijn oude karakter te behouden inclusief de architectuur en de archeologische sites. Om elke hoek wordt u geconfronteerd met een nieuw monument of ruïne dat zelfs de mensen die keer op keer terugkomen blijft verbazen.
Side is de enige oude stad aan de Turkse zuidkust dat systematisch is opgegraven. De haven bedoeld als doorvoer, was een slavenmarkt en bloeide als een centrum voor piraterij. De stad genoot van voorspoed onder het Romeinse rijk en de meeste monumenten dateren terug uit die tijd… In de 10e eeuw was Side verlaten na een brand en de bestaande stad dateert maar terug uit het begin van de 20ste eeuw toen het gesticht werd door een groep of Grieks sprekende moslims, ballingen van Kreta. Nadat het verlaten was de haven geblokkeerd door zand en de meeste ruïnes bedolven, waarschijnlijk ligt onder het strand nog een groot deel van de voormalige stad en haar stadium.
Reizend langs de binnenkomende weg vol bochten rijdt u de oude stad binnen en zult u de overblijfselen uit de oude tijd niet missen, een mooi Romeins aquaduct dat gebruikt werd om water over 32 kilometer vanuit de bergen te vervoeren met verderop links het Agora(marktplaats) en rechts de Romeinse Baden waar nu het museum huist. Als u entree betaald kunt u het museum en het theater betreden. Gedurende de laatste twee zomers is het theater geopend en gebruikt voor zomers cultuur, folklore en opera shows. Het theater, gebouwd in de 2e eeuw, is een van de grootste in Azië, en biedt plaats aan 17.000 mensen. Dit magnifieke theater biedt vanaf de top uitzichten over de stad, de hellenistische verdedigingsmuren, de stranden en de zee.
De ingang naar de stad zelf wordt gedomineerd door het theater, de grootste in de omgeving is opvallend en de smalle straten door het centrum zijn alleen toegankelijk voor de inwoners en degene die een bedrijf binnen de muren hebben. Deze mensen moeten een pas kopen met toestemming om in de stad te rijden. Alle bezoekers moeten hun auto achterlaten op de parkeerplaats bovenaan de hoofdstraat dat natuurlijk onmogelijk is gedurende het hoogseizoen, met als alternatief een grote parkeerplaats10 minuten lopen buiten de stad vanwaar kleine tram bezoekers de stad, tegen een kleine vergoeding, in en uitrijdt, vanaf ongeveer 8 uur in de morgen tot ongeveer middernacht en zelfs later in het hoogseizoen. Al deze tijd is het verkeer verboden tussen 8 en middernacht in de stad zelf dat te druk wordt voor auto’s door alle voetgangers.
De beste tijd om door de ruines te wandelen is aan het eind van de dag wanneer u hopelijk de zonsondergang achter de Apollo tempel kunt meemaken, een zicht dat u op vele reisbrochures hebt kunnen zien. Als u door de smalle straten van Side loopt vergeet u dan niet op de architectuur van de oude huizen te letten. Veel van deze huizen zijn gerenoveerd in oude, originele stijl.
Er is een klein stads strand aan de oostkant van het schiereiland, maar dit wordt voornamelijk gebruikt door de lokale bevolking. Op dit strand zijn er ook veel rotsen in en buiten het water.

De kust zelf, genoemd de Turkooise kust of de Turkse Rivièra strekt ongeveer 650 kilometer, vanaf Fethiye, langs Antalya en tot Istanbul.

Let op:
DE HUIZEN PRIJZEN STIJGEN 15 tot 30 % PER JAAR.

*Alle informatie in het portfolio Van Tret International dient als voorlichting. Informeer altijd naar de actuele stand van zaken alvorens over te gaan tot koop.


excl: bemiddelingskosten 3% (Tret International)

Voor meer info, bel of mail ons!


ContactTret International
Zalmstraat 6
7559 HM Hengelo (OV)
Tel/Fax 0031-(0)74 851 1686
Mobiel: 0031-(0)65 134 6464

http://www.tret.nl
info@tret.nl

Afbeelding