Taalselectie:

 

Hoşgeldiniz, Hartelijk welkom in Türkije!

Turkije is een bergachtig land in het Midden-Oosten met Ankara als hoofdstad. Het land ligt letterlijk en figuurlijk op de grens tussen Azië en Europa. Het Aziatische deel, Anatolië geheten, beslaat zo'n 97% van het Turkse grondgebied; de overige 3% (Thracië) ligt in Europa. Deze ligging in twee continenten heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het land, de cultuur en de politiek. Het land is officieel seculier (d.w.z.: er is een strikte scheiding tussen kerk en godsdienst), maar zo'n 98% van de bevolking is moslim. Desondanks heeft het land nauwe banden met het (traditioneel christelijke) Westen. Zo is Turkije sinds 1952 lid van de NAVO, en het land maakt zich de laatste jaren in toenemende mate sterk voor toetreding tot de Europese Unie. Turkije heeft al sinds 1963 een "associatieverdrag" met de Europese Unie en zijn voorloper, de Europese Gemeenschap, maar een volwaardig EU-lidmaatschap kan nog jaren op zich laten wachten.

Het klimaat,

                                                                         

Turkije kent drie klimaatzones: een landklimaat in het binnenland, een "Pontisch" klimaat langs de Zwarte-Zeekust, en een mediterraan klimaat langs de kusten van de Egeïsche en de Middellandse zee. Het Anatolische hoogland heeft een landklimaat. Zo'n klimaat wordt gekenmerkt door warme, droge zomers en koude winters. Er valt veel minder neerslag dan langs de kust. Door de grote hoogte (meer dan duizend meter boven zeeniveau) wordt het tijdens de zomermaanden zelden warmer dan dertig graden Celsius.Aan de Turkse Zwarte-Zeekust heerst een klimaat dat "Pontisch" wordt genoemd, naar het Pontisch Gebergte aan de noordzijde van de Anatolische hoogvlakte. Dit klimaat wordt gekenmerkt door zacht weer (de temperatuur komt zelden beneden het nulpunt of boven de 25 graden Celsius) en door grote hoeveelheden regen en sneeuw. Ook is er in deze streek zeer vaak sprake van mist. Langs de kusten van de Egeïsche en de Middellandse zee heerst een aangenaam mediterraan- oftewel Middellandse-Zeeklimaat. Dit klimaat wordt gekenmerkt door droge, warme zomers en vochtige, niet al te koude winters.

Turkse keuken,

                                                                         

De Turkse keuken is een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie. De variatie van het eten in Anatolie komt voort uit de talloze invasies van vreemde volkeren, die een spoor van kookstijlen hebben achtergelaten in het gebied. Een andere reden voor de diversiteit van de Turkse keuken is dat, op hun weg uit Centraal-Azie, de Oghuz Turken in hun rijken zoals het Ottomaanse en Seljoekse Rijk, de bevolking van Iran, Irak, Egypte en de Balkan integreerde en hun kookkunst overnam. De Ottomaanse Sultans hadden in het Topkapi-paleis in Istanbul een gigantische keuken waardoor, onafhankelijk van de welstand van de bevolking, de luxueuze Turkse kookkunst, zoals wij die nu kennen, behouden bleef en uitgebreid werd. Op het platteland bleven daarnaast regionale en etnische keukens in stand. De traditionele Centraal-Aziatische Turkse keuken heeft ook veel blijvende invloed gehad op de keukens van Europa en het Midden-Oosten. Zo is Yoghurt, het belangrijkste onderdeel van het Griekse Tzatziki, een typische Turkse nomadendrank. De gerechten zijn meestal gebaseerd op vers fruit en groente, gegrild vlees of vis en vele soorten salades. De diverse schotels worden vaak begeleid door yoghurt en sauzen.

                                                                           

Het Turkse badhuis ( Hammam ),

                                                                          

De Turkse Hammam verschilt wezelijk van de saunacultuur zoals wij die kennen in Nederland. Ten eerste heeft de Hammam geen sauna maar een stoombad, die vaak heel heet is en zeer vochtig. Daarnaast is het gebruikelijk dat er aparte uren of dagen zijn voor mannen en vrouwen.

Een rondje Hammam gaat als volgt,

                                                                            

• Eerst douchen en jezelf overgieten met een emmer gevuld met heet water.

• Smeer jezelf in met sabon beldi (speciale zachte zeep) van top tot teen.

• Vervolgens ga je een poosje in de stoomcabine zitten. De damp en de zeep zorgen ervoor dat je huid week wordt.

• Scrubben maar! Dit kan je zelf doen of laten doen.

• Douche nu de dode huidlaagjes van je lichaam en spoel je lichaam af met heet water.

• Vervolgens smeer je jezelf in met modder en laat je de modder enige tijd inwerken.

• Weer douchen en afspoelen met heet water.

• Tijd voor de massage. Je wordt ingesmeerd met olie die zacht in je huid wordt gemasseerd. Ook je haar wordt gewassen.

• Weer douchen en nog even genieten van het hete water.

• Tijd voor een kopje kruidenthee in de rustruimte.

Een rondje duurt zo'n anderhalf tot twee uur. Daarna herhaal je het rondje nog een aantal keer. Neem dan wel je eigen scrubhandschoen mee en een vriend/vriendin om je te helpen met het scrubben en masseren!.

Laatste objecten

NISSA O2 RESIDENCE
https://www.youtube.com/watch?v=nI9olSfsvhQ For more info please conta
Villa-Kargicak
Appliances\\r\\n\\r\\nAir Conditiones\\r\\nFitted Kitchen Units with Granite\\r\\nFit
Villa konakli
Appliances\r\n\r\nFridge, Oven, Cooker, Hude, Dishwasher, Washing Machine, Electric W
Lale Golf Villa
Heeft u interesse in deze object aarzel niet bel of mail ons!
Villa Rod
Property Details: Available For Bank Credit: yes With Terrace, With Detach
Inci Terrace villas
Overige Details: U zult een comfortabele en rustige omgeving leren kennen in Inci
Villa Belek
Basic information: Antalya - Belek Belek Price: 150.000,00 € Living space: 272,00
Selcuklu konaklari
Overige Details: • Totale oppervlakte grond: 20.570,15 m2 • Kelder van het gebou
Konak Beach Club
Onze ontwikkeling bestaat uit 38 luxe appartementen die bestaan uit: de begane grond
Alden Residence
Alle appartementen liggen op de eerste lijn hebben een perfect zeezicht en een uitzi